Wil jij als trainer ook je koudwatervrees overwinnen?

“Het regent, het regent, de pannetjes worden nat …” Best gek eigenlijk die vrolijkheid in dit liedje. Ik kijk uit het raam, omdat ik wil gaan hardlopen.
Maar het regent en dat is helemaal niet lekker. Brrr.

Ik verzamel toch moed, trek mijn hardloopkleren aan en GA.
Natuurlijk weet ik door ervaring dat het super lekker is om in de regen te lopen.
Alleen die eerste druppels zijn maar koud en daarna is het genieten. Echt.

Aanhikken

Zo kun je ook enorm aanhikken tegen het geven van een nieuwe training. Het is die vervelende koudwatervrees voor een paar natte druppels 😉.

Want je zit allang klaar in je ‘hardloopkleren’. Je hebt dingen op papier uitgewerkt. Werkvormen bedacht. Maar echt de deur uit gaan om te ‘rennen’. Het komt er niet van. Je stelt het uit.

Je denkt: “In mei ga ik knallen. Ik moet nu eerst nog meer lezen. En zelf een training volgen. Voordat ik van waarde kan zijn.” En inmiddels is mei alweer voorbij …

Uitstellen

Soms heb ik zelf ook last van uitstelgedrag. Zoals nu. Ik weet namelijk niet wat ik verder moet schrijven hierover. Even scrollen. Ah. even synoniemen opzoeken van uitstellen … Deze woorden kom ik tegen: ophouden, opschorten, opschuiven, schorsen, talmen, temporiseren, verdagen, verschuiven, vertragen.

Welk woord uit dit rijtje springt er voor jou uit?

Opschorten

Mijn aandacht blijft bij dit woord hangen: opschorten. En ik wil je dit meegeven: STOP met het opschorten van je training. Want weet je, jouw potentiële klanten zitten echt te wachten op die training van jou.

Dat weten ze zelf nog niet, omdat jij niet hebt gecommuniceerd dat je een nieuwe training aan het maken bent. En tóch, onbewust zitten ze op je te wachten voor hulp. Hulp om stappen te zetten om hun dringende probleem op te lossen.

Dus, als jij jouw training gaat uitstellen, gaat opschorten, gaan ze elders die oplossing zoeken.

Zeg JA

Zeg dus: “JA, ik wil naar buiten, ook al regent het. Ik wil het en ik zet mijn voet buiten de deur. JA, ik wil die training geven. Ik ga het gewoon doen.”

Dit is wat ik je mee wil geven met dit blog:

1. Koudwatervrees is te overwinnen
2. Voel weer welke waarde jij te bieden hebt
3. Vraag om hulp als je blijft opschorten, uitstellen, talmen …
4. Kijk verder dan die paar natte druppels
5. En houd voor ogen waarom je dit wilt

Want een nieuwe training maken geeft energie, lol, plezier, actie. En het is een middel om een groep deelnemers écht te helpen vanuit je hart 💛. Maar dan moet je wel in actie komen. Dus stop met uitstellen. En ga DOEN.

Regen

Ik weet uit ervaring hoe heerlijk het is om in de regen hard te lopen. Ik weet óók uit ervaring hoe heerlijk het is om te bouwen aan een training en die vervolgens te geven. Het is dus meer dan de moeite waard om die stap buiten de deur te zetten. Echt. 

Na regen komt zonneschijn

Je bent al van waarde! Daarvoor hoef je niet eerst nog meer boeken te lezen of een vervolgopleiding te doen. Echt niet.

Maar als je denkt ‘mijn training kan vast beter’, dan duw ik je graag over de drempel.

Dat doe ik met een praktische online training die je in je eigen tijd kunt volgen. En als je ermee klaar bent, spreken we elkaar voor de laatste support. HIER kun je alles lezen over deze training waarin je gelijk je eigen training bouwt. Hoe efficiënt is dat?

Dan schijnt voor je gevoel de zon weer volop. Je training is klaar om te geven. En je voelt dat je met jouw waarde verschil gaat maken.

Dit zeggen anderen

Annemarie zegt dit: “Ik bleef maar uitstellen. Omdat ik zoveel wil overdragen, vind ik het lastig om mijn verhaal te kaderen. En precies dat heb ik nu geleerd. Ik ben gaan doen.”

Ik sprak een ander die deze online training net heeft afgerond: “Bij de start deed ik eerst altijd veel bewijs dat ik goed ben. Door jouw filmpje moest ik erg om mezelf lachen 😄. En zie nu dat het helemaal niet om mij gaat. O, oh. Ik mag juist deelnemers helpen om te landen aan het begin van de training, zodat ze helemaal in de leerstand staan en zin hebben in de rest.

Raad eens …

Na al dat uitstellen is ze enorm blij dat ze niet heeft gewacht tot het eindelijk mei (of welke maand dan ook) is. En al die boeken? Ze leest ze nu vanuit een hele andere mindset. Gewoon omdat ze het leuk vindt. Geweldig is dat.

Wil je ook meteen in ACTIE komen
en hup gelijk je inspirerende training bouwen?

Dat kan nu direct met deze praktische online training.
Tijdens het volgen bouw je gelijk je eigen training.
Super efficiënt dus.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *