Bouw in 8 weken je steengoede training

Train-de-trainer groepstraject
Stap voor stap én lekker efficiënt, inclusief mijn persoonlijke begeleiding, start voorjaar 2024

Anderen noemen je een kei in je vak…

Je geeft al wel trainingen (of verlangt er juist naar om met groepen te gaan werken), maar je mist nog die specifieke trainersvaardigheden. Over de juiste opbouw, leuke, effectieve werkvormen en een goede interactie met je groep.

Breng je al jouw kennis wel goed over? Geef je jouw deelnemers wel genoeg aandacht? Want soms merk je dat je deelnemers al gapend steeds meer onderuit zakken. Help! Deel je wel genoeg? Of juist veel te veel?

Want hoe doe je dat nou? Een goede training maken? Je hoofd zit weliswaar vol gave ideeën, maar je komt zelf niet verder… Je bent klaar met het ploeteren op het maken van een training, waarover je – als je eerlijk bent – nog best je twijfels hebt. Is het wel inspirerend genoeg?

Daarom voel je je onzeker voor je groep. Want val je nu niet door de mand als expert? Oei.

Maak samen met mij in 8 weken een steengoede training

N

inclusief super praktisch stappenplan

N

2 coachgesprekken (1-op-1)

N

4 live lessen via Zoom

N

én de gelegenheid om alvast te oefenen met je nieuwe training

N

train-de-trainer dus

Verlang jij hier ook naar?

Een handig format voor al je trainingen?

Zodat je geen tijd meer verliest aan zelf uitvogelen hoe je een goede structuur kiest voor al je trainingen. En een ervaren trainer die je graag daarbij helpt (hoi 😊). 

Vol zelfvertrouwen en ontspannen als trainer voor jouw groep staan?

Je hebt meer vertrouwen in jezelf als trainer. Want je weet precies wat je gaat aanbieden en op welke manier. Je nieuwe training is namelijk klaar en staat als een huis. Je hebt zelfs al kort geoefend met het geven ervan.

Echt verbinding met jezelf en met je deelnemers

Je hebt zin om jouw deelnemers echt verder te brengen. Je voelt je prettig voor de groep. Zelfverzekerd. En je geeft je trainingen met nog meer plezier. En dat merken jouw deelnemers ook. Dus komen ze graag bij jou terug voor meer.

Jij hebt straks een handig format
waarmee je in no-time – elke keer opnieuw – een
goede en dus succesvolle training maakt

Goede trainingen geven is echt een vak
Ik snap het wel. Jaren geleden voelde ik me ook onzeker: ik was dan wel een goede HR-expert maar dat maakte me nog geen goede trainer. Want die vakkennis en ervaring miste ik nog.

Bovendien had ik toen ook van die overtuigingen die niet echt helpend waren, zeg maar. Deed ik het wel goed? Deelde ik wel genoeg? Terwijl ik juist dolgraag waardevolle trainingen wou geven, om anderen echt iets mee te geven.

Mijn zelfvertrouwen groeide
Dus heb ik jarenlang veel verschillende trainingen gevolgd om zelf stap voor stap een steeds betere trainer te worden. En daarmee groeide mijn zelfvertrouwen en dus plezier.

Al die kennis en ervaring deel ik nu ook graag met jou. Wil jij leren hoe je een goede, waardevolle training maakt? Hoe je jouw mooie kennis en grote passie deelt met een leuke, inspirerende groep mensen? YOEHOE! 😊 Gaan wij dan samen aan de slag?

Wat levert dit groepstraject jou op?

Deelnemers zeggen:

“Leerzaam en verrassend. Er zit dynamiek in. Ik voel me geïnspireerd en heb er heel veel energie van gekregen. Leren en meteen ervaren.”

N

Je leert in korte tijd hoe je stap voor stap de basis neerzet van een goede, gestructureerde training waar je deelnemers enthousiast over zijn. En waarop jij zelf ook met een blij en tevreden gevoel terugkijkt.

N

Je krijgt van mij een superhandig format, waarmee je voor elke training meteen de juiste structuur en opbouw kiest. En geloof me: dat scheelt jou ook in de toekomst heel veel tijd én frustratie

N

Je hebt meer kennis van onmisbare didactische vaardigheden. Die je vervolgens ook goed leert toepassen. 

N

Inclusief veel leuke, slimme ideeën voor creatieve werkvormen. Zodat je meer verbinding hebt met je groep én jouw deelnemers betere resultaten bereiken (én de van jou geleerde kennis dus ook echt gaan toepassen). 

N

Je gaat oefenen in het geven van een stukje uit je nieuwe training. Dit blijkt telkens enorm veel inzichten op te leveren.

Na afloop van dit train-de-trainer traject is jouw
leuke, waardevolle training klaar!

Wat houdt het train-de-trainer groepstraject in?

Een leuke groepstraining met 4 Zoom-sessies van 2 uur, waarin je spelenderwijs leert om een goede training te maken en dus een betere trainer te worden. Mét mijn persoonlijke begeleiding.

INCLUSIEF VOORAF een 1-op-1 kick-off gesprek van 60 minuten, waarin we samen jouw doel voor dit traject aanscherpen.

INCLUSIEF NA AFLOOP een 1-op-1 actiegesprek van 60 minuten, waarin we de puntjes op de i zetten van je nieuwe training.

Ik zorg dat je al je inzichten ook meteen omzet in ACTIE. Zodat je jouw nieuwe training ook echt binnenkort gaat geven.

Aandacht geven en meedenken, daar houd ik van, daarom is er slechts plek voor maximaal 6 deelnemers.

Gaaf toch? Dus doe jij ook mee?

Klantverhalen

"Gelijk zichtbaar resultaat"

Bij iedere training die ik zelf gaf kon ik een of meerdere oefeningen toepassen die we van Iene geleerd hadden dus het resultaat was gelijk zichtbaar EN voelbaar.

Het was mijn investering dubbel en dwars waard en ik zou het startende én ervaren trainers aanraden deze stap te zetten. Gun jezelf dit cadeautje.

Ik weet nu nog beter dat als ik me 100% voorbereid op een training, ik 100% kan loslaten zodra de training begint en daardoor veel meer geniet van wat er gebeurt!

Petra Alting von Geusau | coördinator, trainer hospice Delft

"Doseren"

Iene heeft me geleerd om beter te doseren. Ik overvoer mijn cursisten niet met alles wat ze volgens mij moeten weten. Dan komen ze nog eens terug, omdat ze trek hebben in meer.

Sylvia Roes | Sylvia Roes Communicatie

"Nieuwe energie"

De training heeft me veel nieuwe energie gegeven, mooie inzichten en volop ideeën voor verschil-lende werkvormen die ik online en offline kan inzetten. En: minder is meer. Minder kennisoverdracht, minder Powerpoint. Meer sprankeling, meer energie en meer plezier bij mezelf en de studenten. Een nieuwe manier van voorbereiden en lesgeven die me energie oplevert. Inzichten die ik ook meeneem in lezingen die ik geef als belastingadviseur. Helemaal top!

Yvonne M. Tigelaar-Klootwijk | Docent fiscale economie Erasmus Universiteit Rotterdam

"Enthousiaste deelnemers"

Ik voel mij nu zeker over hoe ik mijn Ikigai workshop indeel en wat ik de deelnemers leer. En aan de reacties te horen zijn deelnemers erg enthousiast over mijn online workshop, dus ik ben blij dat ik de cursus bij Iene heb gedaan.

Brenda Serree | Ikagai live your purpose 

"Plezier"

Iene is een echte vakvrouw: met humor, hele goede tips over lesmiddelen en techniek en veel leuke inspiratie. Wat een feestje! Ze laat je zien hoe je een training slim opbouwt, hoe je je cursisten bij de les houdt en hoe je een training ook weer sterk afrondt. Mijn schrijftrainingen zijn nog beter en leuker geworden. Dank dank, Iene!

Ilse de Boer | Bewustwoording

"Al doende leert men"

Enthousiast begon ik met een nieuwe opdracht: trainingen geven aan vrouwelijke statushouders. Al gauw merkte ik dat ik de nodige vaardigheden mis om een training aan te bieden waar ik ook zelf bij zou willen zitten.

De training heeft mij kennis, vaardigheden en inzicht opgeleverd. Al doende leert men is hier zeker van toepassing. Leuk, leerzaam en in mijn geval dus ook goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Een aanrader!

Marit Hofman | Met Marit

"Vol vertrouwen"

Iene is een top trainer, met een fijne rustige en positieve uitstraling. Dit samen met haar ervaring, maken haar Train- de-Trainer traject ideaal. Korte modules en vooral haar in actie zien én zelf oefenen in een kleine, vaste groep. Nu start ik vol ver-trouwen met het online trainen van internationale groepen. Zowel online als in real life lesgeven, er energie van krijgen en mensen in actie krijgen. Iene gaat ervoor!

Gwen Konings | Transcend Toxicity

"Hoofd en hart"

Ik heb de stap gezet van denken naar doen door echt te luisteren naar mijn hart.

Iene geeft niet alleen praktische handvatten voor het maken van een waardevolle training maar ze daagt je bovenal uit om je hoofd en hart met elkaar te verbinden.

En beiden heb je nodig om vanuit jezelf volledig tot je recht te komen. Alleen dan kun je anderen bieden waar zij recht op hebben.

Saskia Bultman | Legally Personal

Voor wie is dit train-de-trainer traject?

Voor coaches, adviseurs, vakexperts, trainers en andere vakidioten

 • Je geeft al wel trainingen (maar dat kan nog wel beter). Je hebt wellicht een trainershandboek in je kast staan (en het misschien zelfs al gelezen 😉). Of een middag een korte trainers-cursus gevolgd.
 • Je wordt er helemaal blij van als je anderen kunt inspireren, met jouw kennis én met wat jij zo graag doorgeeft aan anderen, op een manier die bij jou past.
 • Je wilt deelnemers die enthousiast worden en ZIN hebben om het van jou geleerde toe te passen.
 • Je hebt een hekel aan trucjes en begrijpt dat trucjes jou als trainer niet echt verder brengen (want dan val je tenslotte vroeg of laat door de mand).

Praktische informatie

 • Vooraf een 1-op-1 kick-offgesprek van 60 minuten om jouw doel te bepalen
 • 4 online lessen van 14.00 – 16.00 uur via  Zoom op: data in het voorjaar volgen
 • Toegang tot mijn online training “In 3 stappen een waardevolle training”
 • Tussendoor werk je je eigen training uit
 • Na afloop een 1-op-1 actiegesprek van 60 minuten om samen de puntjes op de i te zetten
 • Maximaal 6 deelnemers
 • Jouw investering: 975 ex. btw

Nu komt jouw training er wél! 

Iene Lammers

Gecertificeerd professioneel trainer, coach en teamcoach. Bijna 20 jaar ervaring.

Ik ben Iene. Ik houd van echtheid en leer je daarom geen trucjes. Een trucje komt niet uit jezelf, het is aangeleerd. Studeren en nieuwe vaardigheden leren helpt je slechts voor de korte termijn. Maar ik ontdekte dat dit niet zorgt voor zelfvertrouwen, rust en plezier tijdens het trainen. Dat vind je alleen als je helemaal als jezelf voor je groep staat.

De eerste stap om een goede trainer te worden, is leren hoe je zelf een goede training maakt. Want dat geeft zelfvertrouwen. Pas dan kun je een goede en steeds betere trainer worden. Een trainer die vervolgens magische dingen doet met jouw kennis, bij jouw groepen.

En daar heb ik al vele (bekende) trainers bij gecoacht. Vanaf hun eerste stappen op het trainerspad tot het samen de puntjes op de i zetten van hun gave nieuwe trainingen.

Veel gestelde vragen (FAQ)

Ik heb nog maar een paar trainingen gegeven. Is dit programma dan wel voor mij geschikt?

Zeker. Ik ga je verder op weg helpen, zodat je het goed kunt aanpakken. Ik geef je de tools en handvatten waarmee je jouw volgende trainingen snel op de rit hebt. 

Ik wil online trainingen gaan geven. Leer ik dat ook in dit traject?

Ja. Wat je leert in dit traject is online en offline toepasbaar. Verder is er veel maatwerk, dus ruimte voor jou persoonlijk en wat jij nodig hebt om een goede training te maken.

Ik wil liever een individueel traject. Kan dat ook?

Ja zeker. Neem contact met me op, dan babbelen we even.