Klantverhalen

Lees of bekijk de verhalen van mijn klanten

Klantvideo’s

Wat was je grootste probleem?

Wat is je grootste inzicht?

Waar had je weerstand tegen?

Klantverhalen

"Aanrader voor iedere (team)coach"

Bij Iene een coachtraject gevolgd.
Fijn om vanuit de natuur te kijken wat er in mijn hier-en-nu speelt.

Als teamcoach ben ik mijn eigen instrument en daarmee is het voor mij heel belangrijk dat ik bewust blijf van mijn eigen handelen, triggers en drijfveren.

De coaching met Iene heeft me op een dieper niveau bewust gemaakt van mezelf en van mijn hoofd meer in mijn gevoel laten zakken.

Waardevol en een echte aanrader voor iedere (team)coach die verder wil groeien en daarbij bereid is naar zichzelf te kijken.

Eva Keblusek | Teamcoach

“Prachtige feedback van mijn deelnemers“

Met Iene heb ik heel efficiënt samengewerkt bij het maken van mijn workshop-dag “Chronische stress voorkomen”. Ik had namelijk behoefte aan een opzet van een structuur die past bij de hulpvraag van mijn klant(en), zodat ik weet wat ik doe, waarom én op het juiste moment.

Omdat chronische stress een kwetsbaar onderwerp is, wilde ik niet alleen kennis overdragen maar ook ervoor zorgen dat de deelnemers de kracht in zichzelf kunnen voelen om al een kleine verandering aan te brengen in diepgaande patronen die tot chronische stress leiden.

Van de deelnemers kreeg ik, naast de persoonlijke impact van zo’n kleine verandering, terug dat de opbouw goed en duidelijk was: de indeling van de onderdelen was fijn, de pauzemomenten op het juiste moment. Zonder Iene had ik dit niet zo goed en in zo’n korte tijd voor elkaar gekregen.

Iene heeft heel goed ingespeeld op mijn leerbehoefte, waardoor ik goed kon inspelen op de leerbehoefte van mijn deel-nemers. Dat heeft zich vertaald in prachtige feedback. Mijn training is zeker voor herhaling vatbaar!

Jennifer Elders | Voorkom Onnodig Verzuim

"Bomvol waardevolle tips"

Is mijn training goed genoeg? Of kan ie misschien nóg beter?

Ik nam de proef op de som en bestelde de online training ‘In 3 stappen een inspirerende training’. Daar werd ik blij van. Niet alleen omdat de training compact en bomvol waardevolle tips zit. Ik moest ook erg lachen om Ienes imitaties van trainers. En bij sommige imitaties dacht ik: ‘Oef, dat doe ik misschien ook wel!’

Zo heb ik niet alleen mijn training verder aan kunnen scherpen, maar dus ook geleerd hoe ik als trainer nóg beter uit de verf kom. De training geeft je praktische handvatten en je brengt wat je leert ook meteen in de praktijk.

De kers op de taart was de online coachafspraak met Iene na afronding van de training. We hadden een leuk en inspirerend gesprek, waarvan ik ook weer leerde.

Ik voel me nu steviger staan als trainer en sta te trappelen om het geleerde in de praktijk te brengen. Dank je wel, Iene! 

Irene Duinhoven | Off topic

"Gelijk zichtbaar resultaat"

Bij iedere training die ik zelf gaf kon ik een of meerdere oefeningen toepassen die we van Iene geleerd hadden dus het resultaat was gelijk zichtbaar EN voelbaar.

Het was mijn investering dubbel en dwars waard en ik zou het startende én ervaren trainers aanraden deze stap te zetten. Gun jezelf dit cadeautje. Ik weet nu nog beter dat als ik me 100% voorbereid op een training, ik 100% kan loslaten zodra de training begint en daardoor veel meer geniet van wat er gebeurt!

Petra Alting von Geusau | coördinator, trainer hospice Delft

"Rust en focus"

Het train-de-trainer traject heeft me een structuur gegeven waar ik op kan terugvallen als de training of het overleg anders loopt dan bedacht.

Door mensen ‘even te laten landen’, gaan ze beter voor het onderwerp zitten. En door echt af te sluiten, nemen zij ook de inhoud mee. Dat gebeurt niet als je opeens ophoudt en iedereen wegschiet naar een volgende afspraak. Meer resultaat dus bij de deelnemers.

De structuur geeft mij als trainer ook een rustiger gevoel, ik heb immers iets om op terug te grijpen. Ook houd ik zo meer focus op dat wat ik wil vertellen en is mijn neiging om veel te zenden een heel stuk minder.

Doel gehaald dus. Ook even geworsteld, maar door er de tijd voor te nemen (8 weken), steeds een stukje van de structuur te pakken, ermee te oefenen, het doorvragen van jou, komt het in m’n handen en voeten. Voor een korte training en langere training goed te gebruiken en dus echt zinnig geweest.

Daarnaast ook leuke dingen meegekregen vanuit de blogs, het huiswerk en alle formats die je aan ons hebt meegegeven. Laagdrempelig, geen vraag is gek, als het schuurt, zochten we samen verder naar dat wat werkt. Fijn geweest!

Judith van der Kraan | Staffunctionaris Kwaliteit Kinderopvang Morgen

"Van angsthaas naar voortrekker"

Als ik weerstand zie, krijg ik een knoop in mijn maag en mijn hersenen maken overuren. “Hoe ga ik dit aanpakken? Ben ik niet interessant genoeg? etc.” Ik doe het graag allemaal erg goed.

De hele training “Stevig omgaan met weerstand” was super waardevol. Iene is rustig en inlevend. Ik twijfel altijd over de investering. Dit was een koopje.

Ik zie het inzicht dat het om mijn eigen optreden gaat als belangrijke ervaring. Door mezelf van angsthaas naar voortrekker om te ‘toveren’ gaat mijn weerstand weg. En heb ik minder last van die van de anderen.

Ineke Weenink | werkgeluk-deskundige voor het onderwijs

"Doseren"

Iene heeft me geleerd om beter te doseren. Ik overvoer mijn cursisten niet met alles wat ze volgens mij moeten weten. Dan komen ze nog eens terug, omdat ze trek hebben in meer.

Sylvia Roes | Sylvia Roes Communicatie

"Doseren"

Met de taart als metafoor heb jij mij een groot cadeau gegeven waar ik als docentopleider veel mee kan. Het gaat immers bij doceren om doseren. En een taart eet je ook niet in een keer op! Een mooie metafoor om met cursisten op te kauwen.

Godelieve Kodde | Docentopleider

"We hebben elkaar nodig voor resultaat"

Het team is als een goedgevulde doos chocolade en heeft van alle smaken iets.

Het team is als een doosje met onderdelen, allemaal verschillend. We hebben elkaar nodig om iets te maken.

De verschillende radertjes zijn met elkaar verbonden, communiceren met elkaar en gaan voor resultaat.

Lees meer
LabMakelaar Benelux B.V.

"Dit heeft effect op ALLES in mijn leven."

Iene heeft me niet een paar trainerstrucjes geleerd, maar me juist geholpen met de laag eronder.

Zo sluiten de praktische handvatten aan bij wie ik ben, en ben ik in mijn element. Ze ziet wie ik ben en respecteert me.

Daardoor durf ik meer en geloof ik weer in mezelf. Ik voel weer verbinding met mezelf en dit heeft effect op ALLES in mijn leven.

Ik voel nu zoveel rust en ruimte en momenten van blijdschap. Ik ben weer mezelf. Hoe fijn is dat!

Ingeborg Mooiweer | coach en trainer

"Complimenten van de deelnemers"

Als coach en trainer ben ik gewend om offline te trainen, maar een groep trainen in Zoom was voor mij next-level. Ik heb een aantal van de werkvormen uit het boek meteen toegepast in mijn online groepscoaching.

Het werken met post-its is voor mijn deelnemers (en voor mijzelf) een verademing. Velen zijn gewend om de hele dag al serieuze Zoom- en Teammeetings te voeren en mijn online groepscoaching wordt met gebruik van post-its speelser. Ook fijn als het onderwerp wat pittiger of zwaarder is. De deelnemers hebben er elke week weer zin in!

De start bij de waterkoker had ik gelijk bij de eerste groeps-coachingsbijeenkomst moeten inzetten. Doordat ik dat niet deed, liep de bijeenkomst uit omdat niet iedereen technisch alle knopjes in Zoom wist te vinden. Deze start bij de waterkoker is voor mij nu een ‘lifehack’ in al mijn online trainingen.

Elke week ontvang ik weer complimenten van de deelnemers over de variatie van werkvormen, die ik van Iene geleerd heb.

Frouke van Overveld
Spice Pepper Coaching

"Hoofd en hart"

Ik heb de stap gezet van denken naar doen door echt te luisteren naar mijn hart.

Iene geeft niet alleen praktische handvatten voor het maken van een waardevolle training maar ze daagt je bovenal uit om je hoofd en hart met elkaar te verbinden.

En beiden heb je nodig om vanuit jezelf volledig tot je recht te komen. Alleen dan kun je anderen bieden waar zij recht op hebben.

Saskia Bultman | Legally Personal

Maddy Bolhuis - wandelcoaching

"Inzichten én actie"

Ik ging met Iene ‘coach wandelen’ in het bos om te onderzoeken hoe ik meer rustmomenten in mijn werkweek in kan bouwen. En wat mij daarin tegenhoudt vanuit het diepgewortelde patroon dat ik vind dat ik hard moet werken en daardoor mijzelf die rust niet gun.

Het wandelen in het bos voegde voor mij een nieuwe dimensie toe. Als je zo in het bos wandelt, gebruik je bewust meerdere zintuigen. Je kijkt naar wat datgene wat je ziet, voelt, ruikt en hoort je te vertellen heeft.

Een mooie eye-opener voor mijzelf was dat als je juist van de gebaande paden af gaat, er eigenlijk nog mooiere dingen op je pad komen. En dat het dus voor mij belangrijk is om op weg naar mijn doel de tijd en de rust te nemen om die afslagen te maken.

Iene is toegankelijk, straalt rust uit en creëert een hele fijne setting waarin ik me open kan stellen. Ze luistert aandachtig, stelt prikkelende vragen en weet me op een liefdevolle manier te confronteren. Dit zorgt ervoor dat ik inzichten krijg en ook actie onderneem.

Inmiddels bouw ik vaker rustmomenten in en maak ik graag met open blik een wandeling in het bos.

Maddy Bolhuis |
De Veranderkeuken

Anja de Die - wandelcoaching

"Patroon doorbreken"

Vanuit een ander perspectief kijken naar iets (bescheidenheid) waar ik tegenaan liep is wat mij aansprak in de Boscoaching van Iene.

Door de rust te ervaren van het bos, de vragen die Iene stelde, en hoe zij de natuur gebruikt als symboliek heb ik een duidelijk inzicht gekregen.

Na de sessie nam ik het beeld van “mijn boom” en hoe ik het patroon kan doorbreken met me mee.

De kracht van visualisatie en ervaren. Superfijn.

Iene is een zeer ervaren coach, een vakvrouw. Zij straalt zelf al veel rust uit. Dat heb ik als heel prettig ervaren. Ik raad Boscaching bij Iene dan ook van harte aan.

Anja de Die | Business Mindsetcoach

"Nieuwe energie"

De training heeft me veel nieuwe energie gegeven, mooie inzichten en volop ideeën voor verschillende werkvormen die ik online en offline kan inzetten.
En: minder is meer. Minder kennisoverdracht, minder Powerpoint. Meer sprankeling, meer energie en meer plezier bij mezelf en de studenten. Een nieuwe manier van voorbereiden en lesgeven die me energie oplevert. Inzichten die ik ook meeneem in lezingen die ik geef als belastingadviseur. Helemaal top!

Yvonne M. Tigelaar-Klootwijk | Docent fiscale economie Erasmus Universiteit Rotterdam

"Enorm waardevolle presentatie"

Ik ken Iene al jaren en ik heb al weleens een workshop bij haar gevolgd. Van meer dingen was het nog niet gekomen.

Ik werd gevraagd een interactieve presentatie te geven over email-marketing. Ik wist dat ik voor het goed kunnen geven van die presentatie hulp nodig zou hebben. Om er lijn in aan te brengen, zekerder van mezelf te zijn en vooral om te zorgen voor een goed gevoel bij de aan-wezigen.

In een korte sessie namen we de presentatie door en door de vragen die Iene me stelde werd helder en duidelijk wat de bedoeling was. Enorm bedankt Iene voor jouw hulp.

Het werd een enorm waardevolle presentatie voor de deelnemers. Mijn zelfvertrouwen is er enorm van gegroeid.

Judith Hompe | La Vie Virtueel

"Achterover leunen"

Deelnemers die ‘alles al weten’ doen een flink appel op mij. Daardoor ga ik mezelf bewijzen. Dit geeft me flink wat spanning en onzekerheid.

In de training “Stevig omgaan met weerstand” leerde ik hoe ik juist meer achterover kan gaan leunen. Zodat ik vanuit rust en nieuws-gierigheid helpende vragen kan stellen die voor meer verdieping en inzicht zorgen.

Doordat Iene zo’n veilige omgeving neerzet en vanuit haar vrolijkheid en oprechte betrok-kenheid perfect aansluit bij wat er nodig is, raakte zij de kern bij mij en werd voor mij inzichtelijk dat de weerstand vooral in mijzelf zat. Ik ben nu opgelucht dat ik houvast heb gevonden.

Ik raad deze training iedereen aan die verdieping zoekt in zichzelf als trainer. Iene coacht ontzettend goed in een groep waardoor het niet op een training lijkt. Het was voor mij eerder een super-waardevolle coachingsessie.

Roberto Gutierrez | Conciencia Coaching

"Boven verwachting"

Ik blijf maar uitstellen. Omdat ik zoveel wil overdragen, vind ik het lastig om mijn verhaal te kaderen. Wat vertel je? Na het volgen van deze online training, met leuke en grappige filmpjes, heb ik een heldere kapstok hiervoor. Het coach- gesprek was zeer fijn. Iene heeft meegedacht over de inhoud van mijn training .

Ik had niet verwacht dat ik zoveel in korte tijd van Iene zou leren.

Annemarie

"Enthousiaste deelnemers"

Ik voel mij nu zeker over hoe ik mijn Ikigai workshop indeel en wat ik de deelnemers leer. En aan de reacties te horen zijn deelnemers erg enthousiast over mijn online workshop, dus ik ben blij dat ik de cursus bij Iene heb gedaan.

Brenda Serree | Ikagai live your purpose 

"Actie en plezier"

Ik ben superblij dat ik het Train-de Trainertraject bij Iene heb gevolgd. Want bij het geven van een leuke en succesvolle training komt meer kijken dan ik dacht.

Iene is een inspirerende vak-vrouw: met heerlijke humor en goede tips over lesmiddelen en techniek. Ze zet je vol plezier in de actiestand.

En ze laat je zien hoe je een training slim opbouwt, hoe je je cursisten bij de les houdt en hoe je een training ook weer sterk afrondt. Mijn schrijftrainingen zijn nog beter en leuker geworden, en ik heb als trainer veel meer zelfvertrouwen.

Ilse de Boer | schrijfcoach Bewustwoording.nl

"Nu ben ik er klaar voor"

In 3 stappen een waardevolle training” is dé leidraad om een logische, waardevolle training in elkaar te zetten. Iene geeft heel veel herkenbare voorbeelden en praktische, toepasbare tips.

Ik vond het idee om een workshop te geven erg spannend, maar nu ben ik er klaar voor. Zin in!

Ise Nay | Leaf support

"We kennen onze kracht en tonen eigenaarschap"

We werden in het diepe gegooid door de zelforganisatie. Omdat Iene onafhankelijk is en heel erg vanuit de helicopterview kan denken, voelden we ons als team gehoord en begrepen. Samen op zoek naar onze kwaliteiten en hoe we het beste eigenaarschap kunnen tonen.

Teamcoaching is bij Iene niet alleen maar lief doen en bewust worden van jezelf, maar ook soms ingewikkelde situaties met elkaar door worstelen. Het voelt heel krachtig als Iene dan de juiste vragen stelt om dit proces te ondersteunen. Iene prikkelt waardoor er aan je eigen ‘boom’ en de ‘boom’ van je team wordt geschud.

Dingen blijven niet hetzelfde als je met Iene aan de slag gaat, en daar moet je wel voor open staan. Niet met de vinger naar de ander wijzen maar met de vinger naar jezelf.. ‘wat kan ik er aan doen om mezelf meer comfortabel te voelen?’ Welke stappen kan ik zetten om meer in mijn kracht te komen staan?’ etc.

Een teamcoach is niet iets wat eenmalig nodig is, ‘onderhouds- beurten’ zijn noodzakelijk. Patronen moet je trainen om te kunnen veranderen, dus soms moet die thermometer er weer even in.. ook om te kijken welke resultaten we als team hebben geboekt.

Rosanne van der Lee-Kalkman
Senior Begeleider – Begeleide Woonvorm De Sandeling Eleos

"Ik ben sterker geworden"

Ik had een aantal sterke over- tuigingen en ook coping strategieën die mij hielpen, maar soms ook tegenwerkten. Ik ontdekte dat mijn lichaam mij signalen gaf die ik vaak negeerde. Pijn in mijn buik. Een niet-pluis gevoel. Een oude angst om de schuld te krijgen. Ik ben na het traject met Iene sterker geworden. Ik begrijp wat er in mij gebeurt. Dit helpt mij mijn werk beter te kunnen doen. En ook anderen met deze kennis te kunnen helpen.

Karin

"Meer focus, minder tijdnood"

Ons gesprek heeft meteen iets moois opgeleverd. Ik kom vaak in tijdnood tijdens mijn trainingen omdat er gewoon te veel informa- tie is die ik wil overdragen. Ik heb al wat meer focus aangebracht tijdens een introductieuurtje met nieuwe collega’s. En: gelukt! Ook tijdens het les geven had ik veel meer focus en heb ik mijn pro- gramma helemaal kunnen doen.

Judith van der Kraan | Staffunctionaris Kwaliteit Kinderopvang Morgen

"Taakvolwassenheid, rust en eigenaarschap"

Echt mensen in hun kracht zetten. Verleiden tot samen-werken en het opbouwen van vertrouwen in elkaar en in de manager. Daar heeft Iene een grote en belangrijke rol in gehad.

Iene spaart mensen niet en durft te confronteren. Zo is een goede feedbackcultuur ontstaan.

Ik heb collega’s enorm zien groeien in hun taakvolwassen- heid en het nemen van ver-antwoordelijkheid.

Lees meer
Jan Scherrenburg
Regiomanager Eleos Zuid

Larinda Bok-van der Voet

"Meer verbinding"

Met de vraag: ik geef al veel trainingen, maar het is vaak veel zenden kwam ik bij Iene terecht. Ik zou mensen meer betrokken willen hebben en interactief willen acteren. En ik wil een simpele structuur waarmee ik gefocust kan werken.

De aanpak
Iene gaf me een format. Voor mij was dit teveel een invullijstje wat ik daarom omgebouwd heb naar mijn eigen stappenplan. Mijn stappenplan was te gedetailleerd, waardoor ik toch weer terugkwam bij het format van Iene. Nadat ik dit op mijn manier heb vormgegeven stond er een stevig fundament voor de training.

Het overleg met Iene zette de puntjes op de i. Ik stuurde nog een keer mijn hele uitwerking naar haar door en ontving waardevolle feedback.

Hoe het werkt
De dag van de training was ik erg ontspannen want ik wist: alles staat klaar en het is goed. De deelnemers deden enthousiast mee en ik voelde meer verbinding met ze.

Eigen Trainingsformat
Dit format heb ik de weken daarna in zes workshops kunnen gebruiken. Zelfs in een workshop met zestig deelnemers. Elke keer pas ik het aan naar het onderwerp en voeg ik mijn eigen sausje erbij.

Persoonlijk en praktisch
Iene focust zich op wat ik nodig heb, geeft praktische maatwerkoplossingen en ook de ruimte om het op mijn eigen manier te doen.

Ik beveel Iene van harte aan als je een praktische interactieve training wil vormgeven op jouw eigen manier met input van een expert.

Larinda Bok-van der Voet | coach voor hoogbegaafde volwassenen

Yvonne Sanli-van Velzen - wandelcoaching

"Acceptatie"

Ik had een coachsessie met Iene in het bos. De rust van de natuur, het gebrek aan afleiding, letterlijk met m’n voeten in de aarde staan, dit alles gaf me een gevoel van in het nu zijn, en focussen op wat mij bezig houdt.

Ik heb met Iene gepraat over mijn onzekerheid. Al gaan er nog zoveel dingen goed, het gevoel van “niet goed genoeg zijn” kan me ineens weer overvallen en in mijn hoofd gaan zitten.

Door haar rust en door het stellen van vragen waarmee ze me aan het denken zette was Iene een heel fijne gesprekspartner.

Het belangrijkste dat ik heb meegenomen van de wandelcoaching is dat dit gevoel er mag zijn, ik accepteer het omdat het nu eenmaal bij me hoort, net als mijn zorgzame en behulpzame kant.

Yvonne Sanli-van Velzen |
Executeur | Levensexecuteur | Nabestaandenbegeleider

"Het laatste zetje"

Ik ben al zo lang aan het nadenken, aarzelen, schrijven en veranderen. Ik word naar van mezelf. De stemmetjes in mijn hoofd spreken luid en duidelijk.

Ik heb je reflectie-doe-boek doorgewerkt en alles viel op zijn plek. Het was niet nieuw, maar de combinatie van lezen, zelf schrijven, jouw persoonlijke voorbeelden daarbij en het inzicht dat dat bood vond ik erg inspirerend en verhelderend.

Ik realiseer me dat jij dezelfde gevoelens had als ik nu. Dat geeft mij moed. Ik houd van echt en dat vind ik bij jou. Je moedigt aan en denkt mee en dat is de aanpak die bij mij werkt. Dank je wel.

Je fijne reflectie-doe-boek gaf mij het laatste zetje om met zelfvertrouwen een training te gaan geven.

Carina Bezemer |
Bezemer Organizing

"Ik sta met veel plezier voor de groep, zonder trucjes 😉"

Voor een groep staan, en dan iets vertellen? Dat vond ik doodeng! Pfff, ik zat liever veilig achter mijn bureau. Toch was er ergens het verlangen en een gevoel van ‘missie’ om dit te doen. Want ik wilde meer mensen overtuigen van de enorme kracht van visueel communiceren.

Gelukkig was daar Iene. Ze hielp me met de (flexibele) opzet van een training, maar vooral met het onderzoeken van mijn onzekerheden en blokkerende gedachten. Iene gaat echt de diepte in. En dat is fijn! En confronterend natuurlijk.

Met Iene maakte ik flinke stappen door steeds te evalueren en te anticiperen.

Inmiddels sta ik met veel plezier (en wat gezonde spanning) voor een groep. Dat had ik nooit verwacht…

Janneke de Boer |  Kom tot de kern

"Met plezier echt SAMENwerken"

Ons team is jong en gedreven. We wilden vooral beter op elkaar kunnen inspelen. Iene heeft ons ontzettend goed begeleid door vragen te stellen. Gelijk al in de eerste sessie liet ze ons een spiegel zien waardoor we anders gingen kijken. Niet alleen naar ons team maar ook naar onszelf. Onze kwaliteiten en valkuilen werden zichtbaar, maar ook in welke teamfase we zitten en hoe we verder kunnen groeien als team.

De leerpunten die we telkens na afloop van een sessie op papier zetten, hebben we ook echt uitgevoerd in de praktijk. Iene gaf ons daarbij waardevolle tips en moedigde ons aan.

Heel waardevol waren de momenten dat je Iene 1 op 1 sprak en ze de tijd voor je nam en je dingen van een andere kant liet zien. Iene ziet dingen vanuit een christelijk oogpunt, dat past ook bij onze identiteit, waardoor je dus ook algemene levenslessen van Iene meekreeg.

Als resultaat zie je nu een heel ander team dan toen we nog geen coaching hadden gehad. We kennen nu elkaars kwaliteiten en weten die te gebruiken én te waarderen. Ook zijn we veel mondiger geworden, waardoor we minder stress ervaren en de communicatie met andere collega’s duidelijker is. We voelen ons sterk als team en werken met plezier echt samen.

Team secretariaat P&O RST

"Al doende leert men"

Enthousiast begon ik met een nieuwe opdracht: trainingen geven aan vrouwelijke statushouders. Al gauw merkte ik dat ik de nodige vaardigheden mis om een training aan te bieden waar ik ook zelf bij zou willen zitten.

De training heeft mij kennis, vaardigheden en inzicht opgeleverd. Al doende leert men is hier zeker van toepassing. Leuk, leerzaam en in mijn geval dus ook goed voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Een aanrader!

Marit Hofman | Met Marit

faiza

"Het vuurtje vanuit mijn hart is wakker"

Ik wou graag trainingen geven naast mijn 1-op-1 begeleiding als coach. Maar ik voelde me onzeker en vond het spannend. ‘Wat als ik geen antwoord heb op een vraag?’

Samen met Iene ontdekte ik dat mijn LEF en humor verstopt waren. Daardoor ging ik trainen vanuit mijn hoofd. Het was chaos. Het samenwerken met Iene gaf me RUST. Het vuurtje vanuit mijn hart is wakker en blijft branden. Ik kreeg volop handvatten om mijn trainingen uit te werken! Ik bruis van de ideeën en mijn trainingen rollen er nu zo uit dankzij het stappenplan van Iene.

Ik coach al lang anderen, en wilde nu een coach voor mezelf hebben. Het voelde zo luxe. Het was én én. En een training bouwen én persoonlijk aan de slag. Nu durf ik wel! Ik ben weer echt mezelf. En ik geloof in mezelf.

Faiza Ben Salah | Vitaliteitsgroep

"Powertalk"

Een inspiratiegesprek was het zeker! Iene heeft me krachtige vragen gesteld. Dank voor deze powertalk!

Irma Spaans | Mijn huis op orde

"Verrassend eenvoudige manieren"

Toen ik startte met online trainen, was ik daar behoorlijk onzeker over. Hoe houd ik contact? Komt het allemaal wel over? Hoe houd ik het leuk? Iene leerde me dat online trainen gewoon leuk is.

Ik weet nu hoe ik met eenvoudige oefeningen meteen aan het begin contact maak en hoe ik mijn deelnemers erbij kan houden. Ik heb geleerd dat er online veel mogelijkheden zijn, maar dat hier hetzelfde geldt als bij trainingen in het echte leven: je zet als trainer een oefening in als deze een functie heeft, als deze iets bijdraagt voor de deelnemers. En ook online kan dat vaak op een verrassend eenvoudige manier, een papiertje of een post-it met een pen kan al genoeg zijn.

Nu ik dat weet, durf ik ook online te experimenteren met werk-vormen. Ik kan ermee spelen. Dat maakt het voor mij leuker en daarmee ook voor de deelnemers.

Yvonne de Bruin
Floreren door Focus

"Rust in mezelf"

Toen ik bij Iene terechtkwam was ik niet tevreden met mezelf, mijn leven en mijn keuzes.  Het begon me te duizelen. Wat moest er anders? Wat wilde ik dan wél? Hoe maakte ik de juiste keuzes? Het was overweldigend. Ik voelde weerstand. Wat wil ik? Nou ja zeg, niet lullen maar poetsen. Ik durfde geen knopen door te hakken. Zocht steun in de buitenwereld. En was altijd op zoek naar iets beters.

Iene heeft mij gedurende 2 coachtrajecten geholpen rust te vinden in mezelf. Door ontspannen gesprekken in het bos (en de juiste vragen van Iene) kwamen we bij dieperliggende problemen en oorzaken. Blinde vlekken en aannames in mijn gedachten werden blootgelegd, soms pijnlijk en confronterend, maar altijd verhelderend en bevrijdend.

Verassende inzichten over hoe mijn gedachten werken, mij gevormd hebben, maar ook dat het anders kan, en ik daar zelf de regie in heb. Iene heeft mij geleerd mezelf te observeren, en dat ik kan sturen in gedachten en gevoelens. Het belangrijkste resultaat waar ik Iene heel dankbaar voor ben, is dat ik weer open en nieuwsgierig in het leven sta, en vrede heb met mezelf. Ik ben weer mezelf en ik maak weer mijn eigen keuzes.

Martijn Huijzer

"Een prettige stok achter de deur"

Tijd vrijmaken om mijn eigen trainingsaanbod te creëren. Ik kreeg het jarenlang niet voor elkaar. Keer op keer was daar weer die klant of opdrachtgever en dacht ik: nou ja, dat eigen aanbod kan later wel.

Begin 2023 schakelde ik Iene in. Met de vraag: wil je mijn stok achter de deur zijn en me helpen om met mijn kennis en expertise mijn eigen trainingsaanbod te ontwikkelen? Zodat ik meer kan gaan trainen en coachen vanuit mijn eigen kracht.

Iene werd mijn stok achter de deur. In roerige en drukke tijden was Iene een spiegel die me liet zien dat ik me weer eens liet leiden door andermans agenda, in tijden van drukte een rust- en reflectiepunt die telkens de aandacht verplaatste naar wat ik écht wilde: dat eigen aanbod ontwikkelen. En op gezette tijden gaven we inhoud en structuur aan het aanbod waar ik nu al meerdere ondernemers op train.

Iene heeft me geholpen om de aandacht en energie te blijven richten op mijn doel, me laten inzien dat je dromen voortdurende aandacht verdienen en dat alles wat je aandacht geeft groeit. Inmiddels staat mijn eigen aanbod als een huis en voel ik dat ik op de juiste weg ben.

Femke |  ondernemerscoach

"Ik hoor mezelf weer fluiten"

Vanuit een ivoren toren deelde ik mijn kennis. Dat ging helemaal prima tot er ergens barsten ontstonden in de muren van die toren.

Ineens werd ik als groepsleider diep gekrenkt door feedback. Hierdoor voelde ik me enorm boos en ook verdrietig. Ik wilde het liefst vluchten. Wat was er met me aan de hand? Ik begreep het niet en wist niet wat ik moest doen. Ik wou graag weer de controle, zodat ik door kon.

Aan de hand van jouw talenten heb je me opnieuw mezelf leren ontdekken en leren omgaan met mezelf. Me door een heftige crisis heengetrokken, geloodst en gecoacht.

Nu geniet ik weer echt van mijn werk. Ik ben oké: los van wat anderen van mij vinden. Ik ben nu zelfs nieuwsgierig naar feedback. Ik voel me zelfverzekerd vanuit ZIJN, vanuit liefde voor mezelf, opgewekt en blij.

En de kennis die ik deel, komt vanuit mijn hart en vanuit gelijkwaardigheid met de ander. Ik voel vrijheid in contacten, omdat ik niet meer op zoek ben naar bevestiging door de ander. Het licht is aangegaan in mijn leven en ik hoor mezelf weer fluiten.

Lilly

"Je zit goed bij Iene. Gewoon doen."

Tijdens de online les “Zo tackle je valkuil nummer 1 bij het maken van trainingen” heb ik ter plekke een nieuw onderwerp voor een lunch & learn bedacht, waar direct al animo voor was. Of je nu komt om energie te tanken bij Iene, op zoek bent naar tips of inzichten om een betere trainer te worden of een betere training te maken: je zit goed bij Iene! Gewoon doen.

Katleen van Landschoot | Copywriter

"Kennis opknippen in behapbare delen"

Ik had net een training gegeven waar te veel kennis in te korte tijd zat. Met als resultaat dat niemand het kon onthouden of toepassen. Ik kon dus wat hulp gebruiken bij het doseren van de kennis die ik wil overdragen. Toen kwam de 5-daagse challenge Trainen zonder trucjes voorbij. De winst voor mij was jouw taart-model. Van tevoren bedenken wat je trainingsdoel is en de kennis opknippen in behapbare delen. Je vindt de intrinsieke kwaliteit van een training belangrijk. Daar maak jij je sterk voor en dat is mooi om te ervaren.

Jan van der Spoel | Grip on Trust

"De kern van mijn verlangen"

Fijn kennismakingsgesprek gehad met Iene.

Iene verstaat bij uitstek de kunst om je te helpen bij het komen tot de kern van je verlangen. Zo ook bij mij:

Het trainersvak vind ik mooi zolang ik dat kan doen vanuit mijn authentieke eigenheid.

Ellen Jongeneel | coach & trainer persoonlijke ontwikkeling

"Een fijne manier van trainen"

Vooral haar “gewone” manier van praten en de humor, maakte dat ik Iene ben gaan volgen. Die gratis 5-daagse wou ik dus niet missen. En what you see is what you get. Iene is iemand die lekker gewoon is maar heel goed weet wat ze jou kan leren. Iene heeft een fijne manier van trainen. Niet opdringerig, overdreven of overtuigd van zichzelf, maar iemand die je in korte tijd aan het denken zet. Ze geeft je volop tips en tricks om vooral als jezelf trainingen te geven.

Monique van Poeteren | Coach voor leef- en loopbaanvragen

"Afgestemd beschikbaar zijn"

Ik heb deelgenomen aan de training “Stevig omgaan met weerstand”, omdat ik wilde kijken naar patronen die ik heb. Ik vind het soms lastig als ik denk te zien dat mensen afhaken. Dan kan ik de neiging hebben om hard te gaan werken.

In de training heb ik gevoeld wat er bij mij gebeurt en onderzocht wat mij helpt als dit gevoel er is. Iene hielp mij heel goed door op de juiste momenten de juiste vragen te stellen.

Voor mij is een belangrijke sleutel goed blijven ademen! Zo kan ik ‘afgestemd beschikbaar’ zijn (zoals Iene het zo mooi noemde). Iedere trainer herkent die momenten waarop je geraakt wordt, daarmee aan de slag gaan raad ik iedereen aan.

Lucie de Weert-Blondelle | Beweeg & Bloei

"Vol vertrouwen"

Iene is een top trainer, met een fijne rustige en positieve uitstraling. Dit samen met haar ervaring, maken haar Train- de-Trainer traject ideaal. Korte modules en vooral haar in actie zien én zelf oefenen in een kleine, vaste groep. Nu start ik vol ver-trouwen met het online trainen van internationale groepen. Zowel online als in real life lesgeven, er energie van krijgen en mensen in actie krijgen. Iene gaat ervoor!

Gwen Konings | Transcend Toxicity

"Ik sta vol zelfvertrouwen voor de groep en kan inspelen op wat er gebeurt"

Ik voelde me onzeker voor de groep en durfde daar niet te staan. Ik kon mijn boodschap niet brengen op een manier die ik wilde. Ik deed mijn best en tóch lukte het niet. Bakken vol energie kostte het me en ik voelde me gefrustreerd.

Iene gaf me het gevoel dat ik kan veranderen. Ik voel me gezien en gehoord en dat geeft me vertrouwen. Ik heb nu tools om vanuit mijn hart de aandacht te trekken en mijn boodschap goed over te brengen. Mijn baas zegt: ‘Wat heb jij een ontzettende transformatie ondergaan.” Dat klopt!

Ik sta nu vol zelfvertrouwen voor de groep en kan inspelen op wat er gebeurt. Ik voel me zeker van mezelf. Of de groep veel weerstand heeft of weinig, of ze de hele tijd vragen hebben of juist heel stil zijn. Het maakt niet uit. Ik weet precies wat ik moet doen!

Daniëlle van Laar | Arbeidsbemiddelaar

"Zeker van mijn zaak"

Morgen staat de online masterclass Perfecte Pitch weer in mijn agenda. Na de training bij jou kijk ik er nog meer naar uit dan voorheen. Ik heb ‘m strak voorbereid, de structuur staat als een huis. Dat voelt super goed.

Blij dus dat ik de training bij jou gevolgd heb. Door jouw ontwapenende aanpak en slimme tips ben ik zekerder van mijn zaak en worden de deelnemers extra geactiveerd om het maximale uit de masterclass te halen. Dank je wel leuke Iene!

Nicolette Heinsbroek

"Je vrolijke zelf zijn"

Je hebt me echt aan het denken gezet met je dagelijkse korte filmpjes en leuke opdrachten. Mijn complimenten voor het heel klein houden van de tips, en jouw persoonlijke reacties en prikkelende vragen op FB, waardoor ik me echt gezien en gehoord voelde! Gewoon je vrolijke zelf zijn … Zonder trucjes. Heel authentiek.

Jolanda Kuil | Trainer voor leerkrachten docenten

"We zetten bewust onze kracht in en zijn super gemotiveerd"

Iene was er om ons te helpen een vitaal team te zijn. Maar eerlijk gezegd wist ik niet goed wat ik ervan moest verwachten en vroeg mijzelf af of we er wel echt wat aan zouden hebben. Ik vond het best gezellig om zo met elkaar te zitten, maar hoe nuttig is dit?

Nou, daarin ben ik wel bijge- draaid. Ik zie zeker het nut ervan in, want ik zie nu een team dat bewust is van processen en van elkaars krachten. Een team dat gemotiveerd is om daar zo actief mogelijk mee aan de slag te gaan. Deze werkhouding hebben we echt aan de teamcoaching door Iene te danken!

Wat ik ook prettig vind: ze heeft een tas vol creatieve/praktische opdrachten om dingen beeldend te maken waardoor we onszelf en elkaar beter begrijpen. En ze zorgt ervoor dat plannen en ideeën van het team geborgd worden.

Mijn eigen grootste leermoment was bij het instrumentenspel. Ineens zag ik mijn 100 gedachten bij een casus als kwaliteit in plaats van als vermoeiend, zwak en eindeloos nuancerend. Ik kan juist vanuit verschillende invalshoeken dingen bekijken en dat vanuit kracht brengen. Ik ben heel blij met dit inzicht dat mij motiveert in het werk!

Annemarie Moree-Schuitemaker
Begeleider – Begeleide Woonvorm
De Sandeling Eleos