Hoe je in je training níet helemaal bij je doel komt (en in je vakantie wel)

Je bent er zo eentje die de zomervakantie al lang gepland heeft. Je weet precies wat je belangrijk vindt in je vakantie. En ook je bestemming zie je helemaal voor je. 

Als jij je nu verheugt op Vlieland, is er geen enkele twijfel dat je per ongeluk in Denemarken belandt deze zomer. Hoe komt het dan dat je in je training soms heel ergens anders uitkomt dan je had gepland?

Je training was best leuk, maar niet top

Want dat gebeurt. Soms kom je in een training niet op het punt uit dat je voor ogen had voor je deelnemers. Ja toch? Het was best een leuke training, je deelnemers lijken aardig enthousiast en toch knaagt er iets bij jou. Je voelt je niet helemaal tevreden.

Je nam een zijspoor

Zou het ‘m hierin kunnen zitten? Vooraf heb je wel ongeveer helder waar je heen wil, wat het Waddeneiland is waar je met ze naartoe gaat, zeg maar. Maar tijdens de training komen er hele andere dingen voorbij. Je deelnemers stellen goede vragen die je graag wilt beantwoorden. Je neemt dus een zijspoor. Dan komt er weer een vraag en je slaat onbewust nog weer een zijspoor in. De deelnemers hangen aan je lippen.

En nog een, in verbinding met je deelnemers …

Deelnemers vinden het heel interessant en stellen nog meer vragen. Jij kunt heel goed verbinding maken met ze en ze verder op weg helpen door antwoorden te geven. Prachtig!
Je kijkt op de klok en schrikt je naar. Het is bijna tijd en hoe moet het nu met het programma dat je had voorbereid? Je gaat nog snel even wat dingen vertellen en slaat vanwege de tijdsdruk de opdrachten maar over.

Dus ben je tóch niet tevreden

Best logisch dus dat je je na afloop niet tevreden voelt. Het is alsof je op vakantie bent gegaan met je groep, en op elke leuke en fijne plek onderweg een paar dagen bent gebleven. Veel moois gezien, maar je bent nooit aangekomen in dat geweldige appartement op Vlieland dat je had geboekt. Dat zou je op vakantie nooit doen. Best logisch. En toch is dat wel wat er gebeurt in je training.

Hoe komt dit dan?

Het is dus niet je gebrek aan planning en voorbereiding waardoor je training niet optimaal liep. Het moet dus ergens anders aan liggen. Bedenk eens … welke overtuiging zit je dwars? Moet je het misschien iedereen naar de zin maken? Ben je een pleaser? Moet je per se inspelen op alles wat de deelnemers aandragen? En waarom dan?

Jij kunt het wél

Hoe zou het zijn om glashelder te hebben waar je heen wilt met je deelnemers? En die eindbestemming ook echt met ze te delen? Dit is het DOEL van de training. Hier werken we met elkaar naar toe. Ik geef jullie voorbeelden, theorie, en we gaan oefenen. Zodat jullie straks aan het einde dáár zijn aangekomen. En je mag me tussendoor elke vraag stellen, maar als die ons afleidt van ons doel, dan zal ik dat aangeven. Wellicht kunnen we in de pauze er even over praten of na afloop.

Op naar die prachtige bestemming

Op deze manier maak je de hele groep verantwoordelijk voor de reis naar die prachtige bestemming. Want daarvoor zijn ze gekomen in jouw training. Toch?

 

 Verder op weg daarnaar toe …
Vind je het lastig om zelf te ontdekken wat er bij jou onder zit als je net niet op die bestemming komt in je training. Niet gek, dat zie je van een ander altijd makkelijker dan van jezelf.

 Maak dan gelijk gebruik van een gratis opzwiepergesprek.
Dan help ik je eventjes verder op weg – op naar het Vlieland in jouw training!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *