3 manieren om gelijk het ijs te breken in je training

De training begint. “Welkom allemaal. Leuk dat jullie er zijn.
Laten we starten met een voorstelrondje.
We beginnen bij jou en gaan zo de kring rond.”
Heb je dat zelf wel eens meegemaakt als deelnemer?

Ik wel. Tegen de tijd dat ik bijna aan de beurt ben, klopt mijn hart in mijn keel en ben ik aan het repeteren wat ik zal zeggen. Ja, echt waar, ik word dan ineens nerveus. Wat de mensen voor mij hebben gezegd? Ik heb het niet gehoord.

Een gemiste kans

Zo’n voorstelrondje heeft dus niet zoveel zin. Het zorgt er eerder voor dat mensen zich niet op hun gemak voelen en in zichzelf gekeerd zijn. Een gemiste kans voor jou als trainer. Maak dat maar weer eens goed gedurende de rest van je training …

IJsbreker

Om deelnemers te laten landen in je training, zodat ze open staan om te leren van jou én van de andere deelnemers, is het nodig dat je een slimme ijsbreker gebruikt, anders ontstaat er geen opening naar stromend water.

Ik deel 3 manieren met je om gelijk het ijs te breken in je training

IJsbreker 1

Laat de deelnemers in een rij gaan staan op volgorde van leeftijd, reisafstand van de trainingslocatie of hoe lang ze jou als trainer kennen. Een leuke manier, ook juist bij grotere groepen.

Zo zorg je er direct voor dat deelnemers letterlijk in beweging komen en op een ongedwongen manier met elkaar in gesprek gaan.

IJsbreker 2

Leg een stapel fotokaarten open op tafel. Laat de deelnemers intuïtief een foto kiezen die iets verbeeld van henzelf en zich aan de hand daarvan voorstellen aan elkaar.

Je kunt dit in 2-tallen laten doen, maar ook in een grotere groep. Door deze manier te gebruiken leren deelnemers elkaar gelijk al wat beter kennen.

IJsbreker 3

Laat iedereen op een post-it opschrijven wat hij wil leren in de training. Dan plakt iedereen die post-it op de flap-over voorin de zaal en geeft een toelichting.

Ook met deze ijsbreker komen de deelnemers gelijk in beweging. En door hun vragen op een ongedwongen manier te delen, vinden ze herkenning bij elkaar.

De start van je training is belangrijk

Tijdens de eerste minuten van de training wil je deelnemer maar één ding: verbinding voelen. Het gevoel hebben dat ze op de juiste plek zitten. Je deelnemer haakt snel af als jij je training niet goed begint.

Dat laat ik zien in deze video’s 😉. En gelijk laat ik je ervaren welke manieren wél werken, zodat je deelnemers ZIN hebben om van jou te leren.

Weet jij nog een mooie ijsbreker, zet hem hieronder. Zo inspireren we elkaar. Want als de start goed is, zit je gelijk in dat stromende water en heb je al veel gewonnen als trainer.

Wil je weten hoe je ook de rest van je workshop of training
op een interactieve en leerzame manier vormgeeft?
Laten we even kletsen en je krijgt gegarandeerd
goede ideeën die je gelijk kunt toepassen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *