3 manieren om gelijk het ijs te breken in je training

De training begint. “Welkom allemaal. Leuk dat jullie er zijn.
Laten we starten met een voorstelrondje.
We beginnen bij jou en gaan zo de kring rond.”
Heb je dat zelf wel eens meegemaakt als deelnemer?

Ik wel. Tegen de tijd dat ik bijna aan de beurt ben, klopt mijn hart in mijn keel en ben ik aan het repeteren wat ik zal zeggen. Ja, echt waar, ik word dan ineens nerveus. Wat de mensen voor mij hebben gezegd? Ik heb het niet gehoord.

Een gemiste kans

Zo’n voorstelrondje heeft dus niet zoveel zin. Het zorgt er eerder voor dat mensen zich niet op hun gemak voelen en in zichzelf gekeerd zijn. Een gemiste kans voor jou als trainer. Maak dat maar weer eens goed gedurende de rest van je training …

IJsbreker

Om deelnemers te laten landen in je training, zodat ze open staan om te leren van jou én van de andere deelnemers, is het nodig dat je een slimme ijsbreker gebruikt, anders ontstaat er geen opening naar stromend water.

Ik deel 3 manieren met je om gelijk het ijs te breken in je training

Wil jij meer zichtbaar zijn als ondernemer? Achter je bureau vandaan komen? Netwerken is een prima manier daarvoor. Dus, trek je jas aan en ga de deur uit naar een leuke netwerkbijeenkomst.

Ja, maar …
“Ik vind het best lastig om zomaar op iemand af te stappen.”
“En ik weet niet zo goed wat ik dan moet zeggen.”
“Ik heb het veel te druk met …”

Herken je die stemmetjes in je hoofd? Misschien zeggen ze nog wel meer tegen je:
“Het heeft toch geen zin.”
“Mijn doelgroep komt niet op netwerkbijeenkomsten.”

Je bent echt niet de enige die last heeft van die stemmetjes. Het zijn vaak belemmerende stemmetjes. Vraag andere ondernemers er maar eens naar. Ernaar luisteren betekent echter dat er niets veranderd … 

Wil je toch graag nieuwe mensen leren kennen, ervaringen uitwisselen en inspiratie opdoen? En meer zichtbaar worden? Kom dan achter je bureau vandaan 🙂 . Ik moedig je aan. Ga je mee?

IJsbreker 1

Laat de deelnemers in een rij gaan staan op volgorde van leeftijd, reisafstand van de trainingslocatie of hoe lang ze jou als trainer kennen. Een leuke manier, ook juist bij grotere groepen.

Zo zorg je er direct voor dat deelnemers letterlijk in beweging komen en op een ongedwongen manier met elkaar in gesprek gaan.

IJsbreker 2

Leg een stapel fotokaarten open op tafel. Laat de deelnemers intuïtief een foto kiezen die iets verbeeld van henzelf en zich aan de hand daarvan voorstellen aan elkaar.

Je kunt dit in 2-tallen laten doen, maar ook in een grotere groep. Door deze manier te gebruiken leren deelnemers elkaar gelijk al wat beter kennen.

IJsbreker 3

Laat iedereen op een post-it opschrijven wat hij wil leren in de training. Dan plakt iedereen die post-it op de flap-over voorin de zaal en geeft een toelichting.

Ook met deze ijsbreker komen de deelnemers gelijk in beweging. En door hun vragen op een ongedwongen manier te delen, vinden ze herkenning bij elkaar.

Weet jij nog een mooie ijsbreker, zet hem hieronder. Zo inspireren we elkaar. Want als de start goed is, zit je gelijk in dat stromende water en heb je al veel gewonnen als trainer.

Wil je weten hoe je ook de rest van je workshop of training
op een interactieve en leerzame manier vormgeeft?
Laten we even kletsen en je krijgt gegarandeerd
goede ideeën die je gelijk kunt toepassen.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *