Ontwikkel jouw eigen inspirerende

trainingsaanbod

Keuzes maken als trainer? Stevig staan?
Zet samen met mij in een 1-op-1 coachtraject stappen op jouw trainerspad.

Zit je vast als trainer…

Je bent een kei in je vak. Voor je gevoel kun je wel 20 trainingen ontwikkelen. Maar je kunt niet kiezen uit al je ideeën. Het verlamt je. Het blijft allemaal zitten in jouw hoofd en komt er niet uit. En dus ga je uiteindelijk nergens mee de boer op. Frustrerend!

Zet samen met mij stappen op jouw trainerspad


Totus Training - train-de-trainer
N

1-op-1 coaching voor ervaren ondernemers en andere kenniskanonnen

N

samen sparren en het al pratende laten ontstaan

N

hulp om echt in beweging te komen en de ideeën uit je hoofd te halen

N

je eigen trainingsaanbod ontwikkelen

N

voor meer focus, ontspanning en zelfvertrouwen als trainer

N

voor meer impact en dus deelnemers die toepassen wat jij ze leert

Je wilt een goede, nog betere trainer zijn…

Je hebt zoveel te vertellen en bent enorm enthousiast. Je hebt geen idee hoe je het kleiner en simpeler kan houden. Hoe je minder kunt zenden. Want je ziet gewoon aan je deelnemers dat het teveel is voor ze.

Na afloop heb je soms zo’n knagend, onvoldaan gevoel. Ondanks dat je jouw nieuwe training tot in de puntjes hebt geperfectioneerd. Ondanks dat je enorm veel waardevolle kennis deelt. Ondanks dat je alles van jezelf geeft tijdens het trainen. Het moet echt beter kunnen. Toch?

Aan de buitenkant merken ze weinig, maar van binnen gebeurt er dus van alles bij jou. Kunnen ze hier echt iets mee? Is het wel voor iedereen waardevol? Had je het niet anders moeten aanpakken? Je wilt het zo graag goed doen. Die twijfels zorgen ervoor dat je na afloop uitgeput bent.

Je VOELT je diep van binnen niet altijd een goede trainer. Want soms word je opeens geraakt. Je wordt ingezogen in de energie van de groep. Iemand zegt iets of doet iets. En BAM: je bent uit balans. Dit brengt je aan het wankelen. Als trainer. Als mens. Naar en vervelend.

“JE KUNT NIET GROEIEN ALS TRAINER
ZONDER OOK TE WERKEN AAN JEZELF.”

Totus Training - train-de-trainer

Jezelf in beweging krijgen is niet zo makkelijk
Je wilt zo graag anderen helpen vanuit je hart, op een manier die bij JOU past. Zonder ze helemaal te overspoelen met alles wat jij weet. Impact maken. Volop in verbinding blijvend met je groep. Zeker wetend dat je trainingen goed in elkaar zitten. Moeiteloos meebewegend met wat zich aandient. Spelen. Genieten.

Je wilt een authentieke trainer zijn: jezelf zijn voor de groep. Met jouw talent anderen helpen, want daar krijg je volop energie van. Daarvoor ben je hier op aarde. Ook al heb je al veel gedaan aan persoonlijke ontwikkeling: voor de groep staan is een uitdaging.

Want we hebben ook allemaal onze eigen triggers en onzeker- heden. Ik ook. En juist als je voor een groep staat, kun je flink getriggerd worden. Toch?

Verlang je hier naar?

N

Zeker weten dat jouw trainingen goed genoeg zijn qua inhoud en opbouw

zonder die stress vooraf van urenlang je training voorbereiden en eindeloos perfectioneren óf juist de voet op de rem houden en zo geen steek verder komen
want jij hebt geleerd hoe je keuzes maakt en hoe je jouw kennis vertaalt in diverse trainingen mét de juiste structuur

N

De regie pakken (en houden) tijdens jouw training

of jouw groep nou veel of weinig weerstand biedt, of ze de hele tijd vragen hebben of juist verdacht stil zijn: dat maakt niet meer uit. Jij weet precies wat je moet doen.
want jij hebt de touwtjes in handen, en ervaart daarmee vrijheid en plezier voor je groep

N

Helemaal jezelf durven zijn voor de groep; lekker ontspannen en vol zelfvertrouwen

zonder knoop in je buik tijdens je training of alles wel goed gaat, zonder dat je na afloop helemaal uitgeput bent en een onvoldaan rotgevoel hebt
want jij weet hoe je efficiënt een goede, inspirerende training maakt én geeft en jij vertrouwt op jezelf in plaats van dat je de bevestiging van anderen nodig hebt

N

Heerlijk helemaal in verbinding zijn met jezelf én je groep

met volop interactie en ruimte om in te spelen op wat er voor moois ontstaat in de groep
en dus met jouw talent anderen helpen
want jij voelt je verbonden met jezelf en je deelnemers: want verbinding met jezelf zorgt voor verbinding met de ander

N

Voelen dat jij goed genoeg bent als trainer (en als expert in jouw vak)

zonder toch nog even een trainershandboek erbij te pakken, zonder toch nog even een andere oefening te verzinnen en toch nog even wat extra’s erin te stoppen
want jij hebt volop vertrouwen in jezelf. Jij kunt dit ook. Jouw training is gewoon goed.

Wat houdt jou nu nog tegen?

Een goede trainer zijn vraagt om zelfleiderschap. De bewuste keuze om jouw eigen keuzestress en onzekerheden in de ogen te kijken. Samen met een goede trainerscoach op ontdekkings- tocht te gaan: Wie ben jij? Wat triggert jou? Wat drijft jou? Waar wordt jij blij van? Wat houdt jou nu nog tegen?

Hoe zou het zijn om samen keuzes te maken en samen jouw eigen trainingsaanbod te ontwikkelen? De ideeën uit je hoofd te halen? Te doen wat je nu niet doet, maar wél graag wilt?

Samen jouw belemmerende overtuigingen te onderzoeken? Leren hoe je deze overtuigingen kunt ombuigen… Zodat jij je eigen triggers de baas wordt, en stevig blijft staan als trainer.

Met rust en vertrouwen. Met lef en plezier. Want jij blijft jezelf: wat er ook gebeurt in en met jouw groep. Jij kunt dit. Je VOELT je een goede trainer én bent in beweging gekomen.

En jij weet ook dat je dat niet leert door even in je eentje een paar trainerszelfhulpboeken te lezen of jezelf een schop onder de kont te geven. Toch? 😊.

Totus Training - natuurcoaching

Dus: wat ga jij nu DOEN?

Klantverhalen

"Ik heb nu een structuur waarbij ik volop mijn eigen creativiteit kan gebruiken"

Aan de slag gaan met Iene is meer dan samen op een praktische manier een training ontwikkelen. Ik heb nu een structuur waarop ik elke mogelijke training kan maken. Waarbij ik volop mijn eigen creativiteit kan gebruiken. Daar ben ik zo dankbaar voor.

Daarnaast ben ik met mezelf aan de slag geweest. Ik luister nu naar mijn gevoel en duw het niet meer weg. Dat scheelt me heel veel energie. Zo kan ik inspelen op wat er gebeurt in de groep en op wat zij nodig hebben. Ik beheers de stof en kan het op een goede manier overbrengen. Rust en openheid ontstaat, waardoor ik de groep optimaal laat leren.

Iene ziet wie ik ben en respecteert me. Daardoor durf ik meer en geloof ik weer in mezelf. Ze heeft me niet een paar trucjes geleerd, maar me geholpen met de laag eronder. Zo sluiten de praktische handvatten aan bij wie ik ben en ben ik in mijn element. Ik voel weer verbinding met mezelf en dit heeft effect op ALLES in mijn leven. Ik voel nu zoveel rust en ruimte en momenten van blijdschap. Ik ben weer mezelf. Hoe fijn is dat!

Ingeborg Mooiweer | coach en trainer

Larinda Bok-van der Voet

"Meer verbinding"

Met de vraag: ik geef al veel trainingen, maar het is vaak veel zenden kwam ik bij Iene terecht. Ik zou mensen meer betrokken willen hebben en interactief willen acteren. En ik wil een simpele structuur waarmee ik gefocust kan werken.

Iene gaf me een format. Nadat ik dit op mijn manier heb vormgegeven stond er een stevig fundament voor de training.

Het overleg met Iene zette de puntjes op de i. Ik stuurde nog een keer mijn hele uitwerking naar haar door en ontving waardevolle feedback.

De dag van de training was ik erg ontspannen want ik wist: alles staat klaar en het is goed. De deelnemers deden enthousiast mee en ik voelde meer verbinding met ze.

Dit format heb ik de weken daarna in zes workshops kunnen gebruiken. Zelfs in een workshop met zestig deelnemers. Elke keer pas ik het aan naar het onderwerp en voeg ik mijn eigen sausje erbij.

Iene focust zich op wat ik nodig heb, geeft praktische maatwerkoplossingen en ook de ruimte om het op mijn eigen manier te doen.

Larinda Bok-van der Voet | coach voor hoogbegaafde volwassenen

"Een prettige stok achter de deur"

Tijd vrijmaken om mijn eigen trainingsaanbod te creëren. Ik kreeg het jarenlang niet voor elkaar. Keer op keer was daar weer die klant of opdrachtgever en dacht ik: nou ja, dat eigen aanbod kan later wel.

Begin 2023 schakelde ik Iene in. Met de vraag: wil je mijn stok achter de deur zijn en me helpen om met mijn kennis en expertise mijn eigen trainingsaanbod te ontwikkelen? Zodat ik meer kan gaan trainen en coachen vanuit mijn eigen kracht.

Iene werd mijn stok achter de deur. In roerige en drukke tijden was Iene een spiegel die me liet zien dat ik me weer eens liet leiden door andermans agenda, in tijden van drukte een rust- en reflectiepunt die telkens de aandacht verplaatste naar wat ik écht wilde: dat eigen aanbod ontwikkelen. En op gezette tijden gaven we inhoud en structuur aan het aanbod waar ik nu al meerdere ondernemers op train.

Iene heeft me geholpen om de aandacht en energie te blijven richten op mijn doel, me laten inzien dat je dromen voortdurende aandacht verdienen en dat alles wat je aandacht geeft groeit. Inmiddels staat mijn eigen aanbod als een huis en voel ik dat ik op de juiste weg ben.

Femke |  ondernemerscoach

"Ik sta vol zelfvertrouwen voor de groep en kan inspelen op wat er gebeurt"

Ik voelde me onzeker voor de groep en durfde daar niet te staan. Ik kon mijn boodschap niet brengen op een manier die ik wilde. Ik deed mijn best en tóch lukte het niet. Bakken vol energie kostte het me en ik voelde me gefrustreerd.

Iene gaf me het gevoel dat ik kan veranderen. Ik voel me gezien en gehoord en dat geeft me vertrouwen. Ik heb nu tools om vanuit mijn hart de aandacht te trekken en mijn boodschap goed over te brengen. Mijn baas zegt: ‘Wat heb jij een ontzettende transformatie ondergaan.” Dat klopt!

Ik sta nu vol zelfvertrouwen voor de groep en kan inspelen op wat er gebeurt. Ik voel me zeker van mezelf. Of de groep veel weerstand heeft of weinig, of ze de hele tijd vragen hebben of juist heel stil zijn. Het maakt niet uit. Ik weet precies wat ik moet doen!

Daniëlle van Laar | Arbeidsbemiddelaar

“Prachtige feedback van mijn deelnemers“

Met Iene heb ik heel efficiënt samengewerkt bij het maken van mijn workshop-dag “Chronische stress voorkomen”. Ik had namelijk behoefte aan een opzet van een structuur die past bij de hulpvraag van mijn klant(en), zodat ik weet wat ik doe, waarom én op het juiste moment.

Omdat chronische stress een kwetsbaar onderwerp is, wilde ik niet alleen kennis overdragen maar ook ervoor zorgen dat de deelnemers de kracht in zichzelf kunnen voelen om al een kleine verandering aan te brengen in diepgaande patronen die tot chronische stress leiden.

Van de deelnemers kreeg ik, naast de persoonlijke impact van zo’n kleine verandering, terug dat de opbouw goed en duidelijk was: de indeling van de onderdelen was fijn, met de pauzemomenten op het juiste moment. Zonder Iene had ik dit niet zo goed en in zo’n korte tijd voor elkaar gekregen.

Iene heeft heel goed ingespeeld op mijn leerbehoefte, waardoor ik goed kon inspelen op de leerbehoefte van mijn deel-nemers. Dat heeft zich vertaald in prachtige feedback. Mijn training is zeker voor herhaling vatbaar!

Jennifer Elders | Voorkom Onnodig Verzuim

"Ik sta met veel plezier voor de groep, zonder trucjes 😉"

Voor een groep staan, en dan iets vertellen? Dat vond ik doodeng! Pfff, ik zat liever veilig achter mijn bureau. Toch was er ergens het verlangen en een gevoel van ‘missie’ om dit te doen. Want ik wilde meer mensen overtuigen van de enorme kracht van visueel communiceren.

Gelukkig was daar Iene. Ze hielp me met de (flexibele) opzet van een training, maar vooral met het onderzoeken van mijn onzekerheden en blokkerende gedachten. Iene gaat echt de diepte in. En dat is fijn! En confronterend natuurlijk.

Met Iene maakte ik flinke stappen door steeds te evalueren en te anticiperen.

Inmiddels sta ik met veel plezier (en wat gezonde spanning) voor een groep. Dat had ik nooit verwacht…

Janneke de Boer |  Kom tot de kern

Wat levert dit 1-op-1 traject jou op?

Je eigen trainingsaanbod

Je leert verbinding te maken met jezelf: wat wil JIJ? Wat drijft jou en wat wil je delen? Je gaat vanuit een hoofd vol kennis naar een hart vol inspiratie. Je maakt je eigen trainingsaanbod. En dat geeft VOLOP VOLDOENING. En de MOOISTE RESULTATEN.

Boeiende , betrouwbare structuur

Je leert hoe je een boeiend onderwerp kiest voor je training: waar jij én je deelnemers blij van worden. Je leert de juiste structuur waarop je altijd kunt terugvallen, elke training opnieuw. En dat geeft RUST en ONTSPANNING.

Energieke kracht

Je ontdekt hoe je jezelf kunt blijven voor de groep. Hoe je jouw eigen energie goed kunt doseren: vooraf, tijdens en na je training. Je leert hoe je jouw deelnemers bij de les houdt. En dat geeft jou KRACHT en VOLOP ENERGIE.

Speelse interactie

Je ontdekt welke leuke werkvormen bij jou passen (en je groep). Hoe je jouw training op jouw manier speels en interactief maakt, zodat je deelnemers optimaal leren. Je pakt die VRIJHEID ALS TRAINER. Zo kun je speels meebewegen met wat er gebeurt.

Zelfvertrouwen, durf en lef

Je ontdekt wat de triggers zijn van jouw onzekerheid, en hoe je die nare gedachten in je hoofd de baas wordt. Jij staat stevig als trainer. Jij staat stevig als mens. Helemaal als jezelf. Je voelt je trots. Jij kunt dit. Jij hebt DE REGIE ALS TRAINER. En dat geeft je volop ZELFVERTROUWEN.

Volop plezier en meer impact

Je ontdekt hoe jij het meest geniet als trainer, zodat ook jouw deelnemers volop genieten. Zodat leren leuk is, want dat is tenslotte het meest effectief. En dat zorgt voor VOLOP PLEZIER en MEER IMPACT.

WEET en VOEL je dat je als trainer hierin nog stappen hebt te zetten? En wil je eerst nog even sparren? Laten we dan nog even bellen om te kijken hoe ik jou het beste kan helpen om stappen te zetten op jouw trainerspad!

Hoe gaan we aan de slag in dit
1-op-1 coachtraject?

Dit traject is heel persoonlijk en spelenderwijs, zodat je dichtbij jezelf blijft en je eigen stijl van trainen nog meer leert kennen en inzetten.

We vullen dit traject dus samen in op JOUW manier. Het is echt maatwerk.

Je krijgt 100% mijn aandacht, ik denk met je mee.

Totus Training - coach de trainer

Voor verbinding met de ander,
heb je eerst verbinding met jezelf nodig 

Voor wie is dit?

  • Ervaren ondernemers en andere kenniskanonnen
   (zoals communicatieadviseurs, registertherapeuten, verzuimspecialisten, kwaliteitsfunctionarissen,
   coaches …)
  • Je geeft al trainingen of wilt ze heel binnenkort gaan geven
  • Het geeft je veel voldoening om een bijdrage te leveren aan de groei en ontwikkeling van anderen
  • Je wilt echt stappen zetten als trainer: om mensen te helpen op een manier die helemaal bij jou past
  • Je wilt deelnemers die enthousiast worden en zin hebben om aan de slag te gaan
  • Je hebt een hekel aan trucjes en wilt echt jezelf zijn voor de groep
  • Je durft stil te staan bij jezelf als trainer, jij bent tenslotte het instrument dat de ander iets leert

Praktische informatie

 • 8 maandelijkse sessies van 5 kwartier via Zoom of in het Kralingsebos bij Rotterdam🌳
 • 3 telefonische calls van 30 minuten tussendoor om in beweging te blijven
 • Voorbereidende DOE-tips, werkbladen, checklists en stappenplannen
 • Toegang tot mijn online training waarin je de kop-romp-staart structuur leert toepassen
 • Inzicht in jouw drijfveren of persoonlijkheid door je persoonlijke DISC-test.
 • Een vakboek op het gebied van trainen mét studietips 💡
 • Feedback op je trainingsontwerpen
 • Beschikbaarheid voor vragen via de mail

Jouw investering 2.500,- ex btw

Klantverhalen

Wat is je grootste inzicht?

Waar had je weerstand tegen?

En wat ga jij nu doen?

Wil jij ook vanuit rust jouw eigen waardevolle trainingen geven én afrekenen met twijfels die je belemmeren? Is de tijd rijp om vanuit focus en energie in actie te komen? Ik ga graag met je op pad.

DOE-tip voor jou: neem via deze knop vandaag nog contact met op:

Totus Training - train-de-trainer

Iene Lammers

Soms word ik zelf ook weer overvallen door het idee dat ik ALLES wil delen in een training. Alles is immers belangrijk en moeten de deelnemers weten. Dan ga ik even terug naar wat ik mijn klanten leer. Ahum. En ik voel de ontspanning weer ontstaan.

Natuurlijk heb ik zelf ook minder fijne trainingen gegeven: zenuwachtig ratelend, met klotsende oksels en pijn in mijn buik. Maar ik heb inmiddels geleerd hoe ik nu op een rustige manier mezelf kan zijn als trainer. En dus heel veel impact kan hebben. Ik besefte dat jezelf zijn een absolute voorwaarde is om verbinding te maken met je groep en zo je kennis over te dragen.

Waar ik blij van word, is de combinatie van wandelen in het bos en persoonlijke coaching. Door de kracht van de natuur in beweging komen. De controle loslaten. Lastige – tegenwerkende – overtuigingen hardop de laan uitsturen. Voelen wat die nare knoop in de maag je wil zeggen en zo veel meer.

Ik neem mijn ervaring als trainer, coach en teamcoach mee. En mijn superpower van vragen stellen en zo samen tot ontdekkingen komen. Zodat je weer je nieuwsgierigheid aanboort. En je de kracht in jezelf (terug)vindt om keuzes te maken die goed voelen voor jou. Om vrijheid te voelen als mens. Als trainer. Weer echt en onbevangen jezelf zijn. Heelwording ervaren in je hart en vrede in je gedachten.

Wil jij stappen zetten als trainer? Met ook aandacht voor de lekker praktische trainerskant? Zullen we samen op ontdekkingstocht gaan? Leuk.

Totus Training - Iene Lammers

Veel gestelde vragen (FAQ)

Wat voor persoonlijke coaching geef je?
Ik ben integratief coach. Dat betekent dat jij centraal staat en ik je op maat gemaakte coaching aanbied, die passend is voor jou op dit moment. Met als doel dat jij op psychisch, lichamelijk, sociaal en spiritueel vlak gaat groeien en bloeien. Ik focus op integratie in de persoonlijkheid vanuit de aanname dat neurologische en psychische integratie leiden naar gezondheid. Je neemt, met hulp van mij, verantwoordelijkheid voor je eigen proces. Jij komt weer in je kracht te staan als oplosser van je eigen problemen.  
Waarom een DISC of drijveren analyse?
Ik ben gecertificeerd DISC en drijfverenspecialist. Heb zelf ervaren hoe waardevol een dergelijke analyse is. Het geeft enorm praktische informatie die heel concreet op papier staat, waardoor je snel helder hebt wat jou triggert in communicatie. De drijfverenanalyse laat snel zien waar een eventueel energielek zit en hoe je dat kunt oplossen. Ik houd van praktisch en concreet, dus dit is een mooie toevoeging aan dit traject. En jij mag kiezen of je gaat voor de DICS óf de drijfverenanalyse.
Ik heb al veel coaching en persoonlijke ontwikkeling gedaan. Waarom zou ik ook nog kiezen voor jouw trainerscoaching?

Trainingen geven is echt een vak. Goede trainingen geven vereist meer dan alleen trainingsvaardigheden: kennis van werkvormen en de juiste structuur kiezen van je training. Je training staat of valt met jou als trainer. Jij bent tenslotte de tool. Mijn motto is dat je alleen kunt groeien als trainer door ook te werken aan jezelf.

Goede trainingen geven en een expert zijn in jouw vak zijn twee verschillende dingen. Jij bent de expert in jouw vakgebied, en ik kan je helpen om trainingen te geven op de manier die bij JOU past. Meer weten? Bel of mail me gerust nog even!

 

Wat is de verdeling tussen je persoonlijke coaching en de praktische trainersvaardigheden?

Dat bepalen we samen. Jij geeft zelf aan waar je het meeste behoefte aan hebt. Je krijgt sowieso toegang tot mijn lekker praktische online training waarin je leert hoe je in 3 stappen een waardevolle training maakt. Ik geef je uiteraard tussendoor praktische trainerstips en mijn feedback op de huiswerkopdrachten. Zoals over de inhoud en opbouw van je training. Nog even overleggen? Bel of mail me gerust nog even.

 

Hoelang duurt dit traject?
We vullen dit traject samen in op JOUW manier. In JOUW eigen tempo. JIJ bepaalt zelf waar je het meeste behoefte aan hebt en hoe snel je wilt gaan. Al is het wel belangrijk dat er tussendoor ook tijd is om dingen te laten beklijven, te laten borrelen en groeien. En ik hou tegelijkertijd graag de vaart en voortgang erin. Reken daarop op minimaal 6 en maximaal 12 maanden. Samen jouw traject plannen? Bel of mail me gerust nog even!

 

Ik heb nog helemaal geen ervaring als trainer. Is dit traject dan wel iets voor mij?

Jazeker. Want omdat je ook toegang krijgt tot mijn online training ‘Zo bouw je in drie stappen een goede, inspirerende training’ leer je ook die onmisbare praktische trainersvaardigheden. Want je kunt pas een goede training geven als je weet hoe je een goede training maakt.

Je volgt deze leuke online training in je eigen tempo. Uiteraard geef ik je ook feedback op de huiswerkopdrachten van die online training. Tussendoor geef ik je heel veel praktische trainerstips. Over leuke, inspirerende werkvormen bijvoorbeeld. Maar daar vertel ik je graag meer over tijdens een belafspraak. Dus wil je graag een goede trainer worden? Neem zeker nog even contact met me op.